Gurbetçi nefreti

 







Twitter'e bakınca, bir takım kişiler Türkiye'de ki kötü gidişatın sorumlusunu bulmuş: Gurbetçiler!

Gurbetçiler bütün olup bitenin müsebbibi kabul edilip, şamar oğlanı muamelesi yapılıyor.

Türkiye'ye yüzeysel bakıp, olup biteni göremeyen derinlemesine analiz edemeyen bazı embesiller yüzünden bütün Gurbetçilere yönelik abartılı bir nefret gözlemlemekteyim.

Üç beş kişiye mikrofon tutup, onların salakça yorumlarını abartıp bütün gurbetçilere yönelik genellemenin ahlaklı bir yanı yok bana göre.

Aslında Türkiye'deki linç kültürünü düşündükçe çok da şaşırmıyorum.

Türkiye'deki gizli zenofobyanın dışa vurumudur adeta bu düşmanlık.

Bir defa şunu kafanıza sokun; son model Mercedes'iyle iktidar güzellemesi yapan tipler dahi sizin kötü gidişatınızdan sorumlu değil.

Türkiye'yi birileri yaktıysa, bu kesinlikle Almanya kökenli Türkler değil.

Almanya'daki Türkler oy kullandı diye AKP iktidar olmadı!

Sorumluluğu başkasına huyundan vazgeçin. 

Hayatınızın kötü gitmesinin sorumluluğu tamamen tercihleriniz ve sizsiniz.

Elinizi hiçbir taşın altına koymayıp, twit atmaya dahi korkan; örgütlenmeyi, direnmeyi, ses çıkarmayı, itiraz etmeyi beceremeyip, ülkenin çöküşünü Avrupa'daki Türklere bağlamak en basitinden paçozluktur.


Türkiye'den Avrupa'ya göç 60.yılını doldurmuş ama hala Türkiye'de bu göçün etkileri hala idrak edilememiş.

Sosyoloji, kronoloji, tarih bilmeden, Gurbetçilerden entelektüel birikim bekleyen ahmaklarda anlamsız bir Gurbetçi nefreti oluşmuş.

Hemen hemen hiçbiri Türkiye'de dahi büyük şehir görmeden köyünden kalkıp gelen bu insanlarda bir Avrupalı profili aramak en basitinden cahilce.

Bu insanların bilip bilmeden yaptıkları duygusal demeçleri şişirip şişirip sosyal medya ortamlarında dolaştırmak sizin ne kadar sığ insanlar olduğunuzun göstergesidir.


Gurbetçilere nefretle bakan bu tipler, Türkiye'deki yönetim beceriksizliğini tartışmaya açmak yerine, irin dolu nefretlerini boşaltabilecekleri özneler aramaktalar.

Sıkıyorsa sizi yönetenlere itiraz edin, eleştirin, gerekirse isyan edin.

Bugün gurbetçileri tukaka ilan eden kesimlerin hepsinin elinde imkan olsa, bir teki bile bu ülkede yaşamak yerine ölesiye eleştirdikleri insanların yanına kaçacaklar.

Bu ne kin bu ne nefret!

Parası pulu imkanı olup da, Avrupa'nın çeşitli noktalarında tatil yapmak yerine, her sene sektirmeden vatanına gelen bu insanlara yönelik nefretinizin kaynağı gerçekten nedir çok merak ediyorum.




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türk Lolita'nın kayıp hikayesi (2)

Hegel'in Mutsuz Bilinç Kavramı

Duaya nail olmak